standard-title Thomas Richard

Thomas Richard

Portrait-Thomas

Un expert de la medicina Xinesa

Màster en Humanitats i Ciències Socials per la Universitat Blaise Pascal de Clermont Ferrand, amb més de deu anys d’experiència en l’organització d’expedicions a tot el món i un apassionat de la cultura asiàtica. Thomas Richard va continuar amb la seva formació de cinc anys a temps complert en medicina xinesa. Després de rebre el seu diploma de “bachelor in Science” amb honors amb medicina tradicional Xinesa per la universitat de Gales a Cardiff, en col·laboració amb Ismet (Institut Superior de Medicines Tradicionals de Barcelona, va fer un Màster en Cultura i Societat d’Àsia Oriental a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i els seus estudis de Xinès Mandarí a l’escola Oficial d’Idiomes de Barcelona a Drassanes. Expert en medicina xinesa es va unir ràpidament al personal acadèmic de Ismet on ensenya des de fa gairebé deu anys. Paral·lelament va ser durant molts anys instructor de Qi Gong, diplomat per l’associació Catalana de Chi Kung en els estils de Ba Duan Jin, WU Xing QI, Liang Gong, Dze Yue, Yi Quan, Zhan Zhuang Qi Gong.

Thomas es va anar perfeccionant en Acupuntura i Farmacopea Xinesa en el col·legi de Medicina de Kunming (KMC), capital de la província Xinesa de Yunnan. Director de la Comissió de Medicina Xinesa de la principal organització professional espanyola de teràpies naturals Aptn-Cofenat. Ës sol·licitat per diverses entitats privades e institucionals del sector de la medicina xinesa a Espanya, per donar conferències i seminaris, sobre tècniques tradicionals d’acupuntura, fonaments de la medicina xinesa i diagnòstic de la medicina xinesa. En Thomas també aporta la seva experiència a diversos projectes de divulgació de la la medicina xinesa, tant a nivell nacional com internacional a França, Alemanya i fins i tot a l’Amèrica llatina.

Un col·laborador valiós per les editorials especialitzades

Perfectament bilingüe en francès i espanyol, amb un bon coneixement de l’anglès i sis anys d’estudi de xinès mandarí, Thomas és capaç de realitzar les traduccions i revisions tècniques de qualitat. Va col·laborar amb ELSERVIER i altres editorials per la revisió tècnica de traduccions de textos de medicina xinesa i teràpia manual, tals com:

  • Maciocia, G. La práctica de la medicina china. Tratamiento de las enfermedades con la acupuntura y la farmacopea china 2ème éd. 2009
  • Walsh, S. Diagnóstico por el pulso. Una guía clínica. 1re éd. 2010
  • Muscolino, J.E. Examen Técnico o terapia manual en el tratamiento de los trastornos musculoesqueléticos del cuello por Joseph E. Muscolino.Ediciones LWW. 1re éd. 2012

Recentment va realitzar una investigació sobre les pràctiques etnobotàniques en la província xinesa de Yunnan, els seus treballs figuren de fet en el repositori institucional permanent de la UOC, prepara noves publicacions de les quals es massa aviat per parlar…

Autor de nombrosos articles sobre la divulgació i la investigació de la medicina xinesa, anima també un bloc dedicat a la medicina xinesa, també podeu consultar la seva pàgina a Facebook.

Més de tretze anys d’experència com a terapetura

Apasionat per la seva feina i animat per un desig constant per aprendre, Thomas és un dels principals experts de la medicina Xinesa a Espanya, un practicant reconegut amb més de tretze anys d’experiència amb els seus pacients que cada dia són més i confien en ell. Dotat d’una experiència reforçada en les pràctiques clíniques a Xina a l’hospitat de Kunming o a Beijing, continua desenvolupant els seus coneixements i la seva pràctica i treballa amb els objectius d’aportar una millora qualitat de vida als seus pacinets mitjançant l’aplicació rigorosa i eficaç de la medicina xinesa. Co-fundador de l’Insitut Meridians i Meridians PRO MTC, on actualment director del departament de formació, investigació i desenvolupament en medicina xinesa; dirigeix també la revista Meridians de MTC.

Des del 2015 col·labora amb Philippe Sionneau en la seva consulta situada a Sitges i desenvolupa també consultes a França.

« Em sento molt honrat de formar part de l’equip de Philippe Sionneau i treballar juntament amb ell, és molt estimulant, la nostra interacció és cultivar i desenvolupar pels nostres pacients l’esperit de la medicina xinesa original i autèntica a Catalunya Acupuntura. »

Loading…